Minitarte cu cirese

de Julie in Prajituri, 7 Iun 2010 | 5922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 300-350 g faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un plic de budinca
  • 350 g lapte dulce
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • PENTRU DECOR:
  • 0.5 kg cirese
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu cirese:

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa  fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem  forme rotunde.

Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Dam la cuptor pentru 15-20min.

Intru-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul . Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta. Cu aceasta budinca umplem mintartele.

Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem  inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga. Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.

Decoram cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese