Aceste minitarte au avut o mare trecere mai ales ca le-am servit calde....dar sunt bune si reci, cum s-au mancat mai tarziu, ca pentru a doua zi nu au mai ramas...
Ceapa curatata o tocam marunt.
Ardeiul colorat il taiem cubulete mici.
Conserva de ton o desfacem si o asezam intr-o strecuratoare sa curga tot uleiul din ea.
Branza ( de care aveti prin casa, poate fi si de mai multe feluri) o amestecam cu ceapa , ardeii si tonul faramitat.
Adaugam ouale batute, condimentele si amestecam sa se omogenizeze bine.
Foietajul pe care l-am scos de cu seara de la congelator, il intindem si il taiem in patratele potrivite formelor de briose pe care le avem.
Pentru ca aluatul este facut cu grasime , nu mai este nevoie sa ungem formele sau sa le tapetam.
Asezam patratele din aluat in forme si cu ajutorul unei linguri punem din compozitia de branza si ton.
Deasupra presaram parmezan ras.
Dam tavile la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute aproximativ, pina se rumenesc tartele.
Cand sunt gata coapte , le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute sa se odihneasca in forme, apoi le scoatem si le punem pe platoul de servire.
Ornam deasupra tartele cu ardei colorat, frunze de partunjel verde si feliute de masline.
Sunt delicioase !
Pofta mare !