Un desert rafinat pe gustul marilor iubitori de ciocolata neagra si nu numai...
Pentru decor:
1. Taiem ciocolata in bucatele, untul in acelasi mod si punem intr-un vas alaturi de cacao. Punem pe aburi si amestecam pana devine o crema omogena. Dam deoparte.
2. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu mixerul( sau cu telul). Cat sunt inca moi adaugam si zaharul si batem pana obtinem o consistenta tare.
3. Punem galbenusurile pe rand in compozitia de ciocolata,si amestecam rapid dupa fiecare. Incorporam apoi si albusurile .
4. Ungem formele cu unt si le umplem pe trei sferturi. Coacem sufleurile 15 minute la 180 grade. Le scoatem din cuptor si le servim calde pudrate cu zahar.
Reteta din cartea " Delicii in bucatarie- Deserturi cu ciocolata"Biblioteca Adevarul
1
Mare atentie cand le scoateti din forme, sunt foarte fragile...