Intr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se primeste un aluat semilichid .
In cazul de fata am copt in cuptor 2 feluri de minichekuri.
*
Prima jumatate de aluat se toarna in formele mici de silicon la o minaltime de 2/3 un mai mult ( pentru ca in cuptor aluatul se ridica mult ) si se introduc in cuptorul incins , unde se coc aproape 15 minute la temperatura de 180 gr.
Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor, si se adauga in mijlocul la fiecare minichec fierbinte cite una-doua visine in socul lor. Chekurile se imbiba indata cu sucul de visina si se umezeste bine. Se lase sa se raceasca pina la urma. Peurma se presara cu zahar pudra pe deasupra lor.
*
In a doua jumatate se adauga 2-3 linguri de cacao , se amesteca bine aluatul si se toarna in forme numai pe jumatate- un 2/3 ca in primal caz. La fel se coc la cuptor timp de 15 minuta.
Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor, si se adauga in mijlocul la fiecare minichec caldut cite o pruna uscata cu nmiez de nuca. Se lase sa se raceasca pina la urma. Peurma se topeste 100 gr de ciocolata, se adauga 50 gr de unt si 50 gr de smintina si se amesteca foarte bine. Cind checurile sunt racite se ung bine cu crema de ciocolata. Deasupra se orneaza cu beze alba.
Dupa dorinta se poate amestedca visina si miezul de nuca in aluatul pregatit si coace tot aluatul odata in cuptorul incins la temperatura de 180 gr timp de 45 minute.
Se primeste un chek fraged si foarte umed la gust.