Para fiarta in vin cu sos de ciocolata

de epurasha2bb in Dulciuri, 17 Apr 2010 | 8490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 cani vin rosu sau rose,
  • 2 inguri de miere,
  •  1 baton vanilie,
  •  nucsoara,
  •  cuisoare
  •  ciocolata alba cateva tablete,
  •  1 lingurita dulceata de capsuni.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Para fiarta in vin cu sos de ciocolata:

Para se spala bine si se taie la baza putin ca sa poata sta vertical in farfurie.

Para se fierbe intr-un amestec de vin rosu cu miere ,vanilie, nucsoara si cuisoare,intreaga cu coaja cu tot, cam 20 de minute.Apoi se scoate pe o farfurie si se scurge bine de zeama.

Pe alta farfurie, cea pe care servim, turnam cu grija o bulina mare de ciocolata alba topita si in mijlocul ei dulceata de capsuni.Trasam mici cercuri si apoi zgariem putin marginea cercului formand un model.Se aseaza para in mijlocul acestei buline si se serveste calduta.Se poate despica delicat pe o parte pentru efect artistic.

TIPS-URI

1

daca vreti sa obtineti o culoare rosie intens la para atunci va trebui s-o decojiti inainte de a fierbe in vinul rosu si sa o lasati pana ce se ingroase ca un sos vinul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Para fiarta in vin cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2010, 20:15

tare de tot

nadina73 1

17.04.2010, 20:16

felicitari roberta ,arata grozav

epurasha2bb 1

18.04.2010, 00:26

multumesc ! este un desert ''boieresc'' de pe vremuri, ca element nou este doar sosul de ciocolata si prezentarea!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de vanilie