Mini savarine dulci

de artistique in Prajituri, 29 Iul 2013 | 6812 vizualizari

 

Savarina a fost una dintre prajiturile mele preferate din copilarie !

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • faina 450 grame;
  • 1 drojdie proaspata ;
  • 1 cana cu lapte;
  • 3 oua ;
  • zahar 350-450 gr zahar(depinde cat de dulci le doriti);
  • 3 linguri de ulei;
  • 10 gr sare;
  • 15 ml esenta de rom;
  • 10 ml esenta de vanilie;
  • praf de frisca 90 gr;
  • smantana grasa de prajituri 200 gr;
  • topping de fructe de padure,capsune sau zmeura ( din comert) sau 2 linguri de sirop de smeura si 1 plic de gelfix ( se face pe aragaz la foc caldut pana ce se omogenizeaza si devine usor tare, se aplica repede pe capace)
  • forme de cupcake.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine dulci:

Se separa galbenusurile de albus.

Albusul se bate cu zaharul  ;compozitia ca de bezea.

Galbenusul il amestecam bine cu putina sare si il adaugam peste compozitia de bezea.

Se adauga pesmetul in care am pus faina si putin lapte plus cele 3 linguri de ulei ...si am amestecat treptat ca sa nu se lase compozitia. Adaugam si drojdie proaspata si framantam bine, apoi lasam la dospit compozitia putin intr-un vas acoperit cu o carpa umeda.

Intre timp se ung formele cu ulei ,iar dupa ce s-a dospit putin compozitia se umplu formele  cam trei sferturi cu compozitie.

Le adaugam la cuptor,   in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.

Intre timp preparam siropul cu apa calduta intr-o oala mai mica si o punem pe foc si adaugam zahar ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin continutul.

Luam de pe foc olicica ,o lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom si cea de vanilie.

Dupa ce savarinele s-au copt ...le scoatem si taiem capace bombate de care nu avem nevoie. Le taiem de mai sus de mijloc , si baza o pastram ca si capac de savarina...Acum le insiropam cat mai bine cu siropul facut de noi ,caldut ,si le lasam sa se raceasca foarte bine. Insiropam si capacele cu grija , cateva secunde, ca sa nu se rupa.Separat batem frisca bine cu robotul, adaugand praful de frisca, lapte si 1-2 linguri de smantana grasa de prajituri.

Umplem savarinele cu frisca si adaugam  capacele , iar deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.

Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.

Mai puteti face cu gelfix si sirop de zmeura capacele... dar dureaza mai mult ( eu asa le-am facut in prima instanta dupa cum vedeti in poze)


 

 

TIPS-URI

1

Le testam cu scobitoarea pentrua vedea daca sunt coapte.

2

Ca sa nu se lase frisca sa o bagati in congelator 5-10 minute ( depinde de cum raceste frigiderul vostru)

3

Mai puteti pune in loc de topping niste dulceata groasa de visine; ( este mai simplu si mai rapid)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

29.07.2013, 11:20


Totul este "la ochi" Miha! )

Rocsi 1

29.07.2013, 12:13

Foarte bune!

artistique 1

29.07.2013, 12:59

Scuze, la cate am de facut...nu am mai apucat sa imi notez , le iau gramajele ochiometric de obicei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert savarina tiramisu