Mini rulouri ...la buchet!

de janet in Dulciuri, 23 Mai 2010 | 4361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 gr faina alba
  • -240 ml lapte caldut
  • -100 gr zahar
  • -80 gr unt topit
  • -2 oua
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de lamaie si portocala
  • -vanilie
  • -mac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri ...la buchet!:

Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala,
vanilia si praful de sare.

Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte, zahar si mirodenii.

Framantam bine si lasam pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in trei si il intindem in fasii late cam de 10 -12 cm.

Apoi taiem fasiile din din 10 in 10 cm,-eu am taiat din ochi...
Pe fiecare patratel format punem umplutura pe care o dorim: gem,ciocolata sau nutela,
eu am folosit miez de nuca prajit si macinat, amestecat cu cacao, zahar, un pic de esenta de rom si un pic de lapte, pana a iesit ca o crema.
Am uns o forma
de blat de tort si in mijloc am pus o biluta de aluat in care am pus o lingurita de gem de mure si am presarat peste ea mac. Apoi fiecare rulou format l-am pus in picioare inprejurul bilei de aluat. Am completat asa toata forma, am acoperit-o si am lasat cam 30 de min. sa creasca aluatul.
Dupa ce a crescut frumos, am uns cu ou batut si am dat la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri ...la buchet!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu lamaie