Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

de laylalala in Pui, 18 Mai 2010 | 8907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 gr aluat foietaj
  • ulei de masline
  • 2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete
  • 3 fire de ceapa verde, tocata
  • 1 lingura otet
  • 125 ml vin alb
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa
  • 2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon:

Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider.
Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apasandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu pui