Perfecte pentru o petrecere neanuntata. Sau pentru un majorat...depinde cat de tanar va este spiritul...sau buzunarul :))))
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantati;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris - sau pur si simplu asezati niste hartie de copt in tava, iar pe aceasta, dispuneti mini pizzele cu putin spatiu intre ele (asta-i cam solutie de urgenta mai Merisor) :))))
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime;
Taiati blatul cu ajutorul unei forme de garnitura, rotunde, in dimensiunea pe care o doriti;
Radeti mozzarella;
Puneti cate o lingurita de pesto Arabiata pe fiecare pizza;
Radeti mozzarella Delaco pe razatoare;
Dupa lingura de pesto, asezati mozzarella Delaco ( incat sa le ajunga la toti );
Taiati carnaciorii pe jumatate, pe lungime – faceti acelasi lucru si cu maslinele;
Asezati-le pe deasupra si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 200 grade;
Lasati acolo pana se rumeneste bine;
Serviti cu frunze proaspete de busuioc pe deasupra;
Pofta buna !