Dizolvam drojdia cu apa (sau laptele) si zaharul si le punem peste faina , framantam usor,apoi punem untura si uleiul. Amestecam putin,iar cand capata consistenta,adaugam si sarea.Va trebui sa obtinem un aluat relativ moale,insa elastic.Dupa ce am terminat framantatul,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut cca 50 minute. Pudram masa cu faina,si intindem aluatul intr-o foaie de cca 3-5 mm. Cu o forma rotunda sau cu un pahar taiem discuri de cca 8-10 cm in diametru.
Vor iesi destule,asa ca le vom pune in 2 tavi,tapetate cu hartie de copt .Cu degetele formam mici gropite in mijloc.
Punem peste fiecare cate o lingurita de sos de rosii amestecat cu 1-2 linguri ulei de masline si o lingurita de oregano sau busuioc. Lasam la crescut inca 20-30 minute in tava,dupa care punem deasupra orice dorim,in afara de mozzarella sau cascaval.
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Eu am facut o tava cu ardei,chorizo si mozzarella iar a doua cu prosciutto crudo si mozzarella. Dam tava la cuptor timp de 5 minute,dupa care o scoatem si adaugam mozzarella sau cascavalul.
Mai dam inca o data pentru 5 minute.Le scoatem si le servim fierbinti,insa raman pufoase si a doua zi (daca mai raman).