Ciocolata bicolora cu arahide

de Criss in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 10027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ciocolata neagra:
  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -300 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt (nu margarina! )
  • -100 g nuci prajite
  • -esenta de rom
  • Ingrediente ciocolata alba:
  • -150 g zahar
  • -65 ml apa
  • -180 g lapte praf
  • -75 g unt
  • -esenta de portocale dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata bicolora cu arahide:

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .

Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura.

Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara.Se pun arahidele nesarate, prajite si deasupra se toarna ciocolata alba, care se prepara la fel ca cea neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata bicolora cu arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciocolata de casa, rapida si delicioasa