Mini pateuri cu ciuperci si smochine

de papabundetot in Prajituri, 22 Sep 2013 | 5391 vizualizari

 

Daca e zi de weekend inseamna ca ne jucam in bucatarie cu arome,texturi si culori din cele mai variate.Aveam in frigider cateva ciupercute,insuficiente pentru o ciulama dar de ajuns pentru cateva aperitive cu smochine,asa ca mi-a venit ideea unor mini pateuri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 3 smochine
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 2 x 275 gr foietaj
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 30 gr cascaval ras
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pateuri cu ciuperci si smochine:

Aluatul foietaj l-am scos din congelator,insa nu l-am lasat sa se dezghete chiar de tot pentru ca ar fi fost prea moale ca sa lucrez cu el.

Ciupercile si smochinele le-am taiat cubulete mici,am pus putin ulei de rapita intr-o tigaie,am adaugat usturoiul si ardeii iuti tocati marunt,am calit putin,apoi am adaugat ciupercile si cand acestea au fost aproape gata (mai mult de trei sferturi),am adaugat si smochinele.Am lasat apoi ciupercile sa se raceasca complet pentru a nu strica aluatul.

Foaia de aluat am intins-o pe blatul de lucru,am taiat dreptunghiuri aproximativ egale (mie mi-au iesit cam 12 dreptunghiuri dintr-o foaie),apoi am pus cate o lingurita de ciuperci cu smochine pe fiecare foaie ,am uns marginile cu ou si apoi am impaturit aluatul,obtinand niste mini pateuri.Am sigilat marginile apasand cu furculita,am uns cu ou batut deasupra,am presarat putin cascaval ras si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu ciuperci si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de naut crocant