Dupa o preluare de la Laura Sava...
PREPARARE:
Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul ).
Am facut greseala sa le pun la prajit in baie de ulei, si astfel m-am trezit ca aluatul a absorbit toata cantiatea de ulei, iar ca rezultat am avut niste chestii foarte unsuroase! Asa ca DONT' T! NU FACETI CA MINE!
Abia dupa prima incercare m-am prins ca tigaia trebuie doar unsa cu ulei...si rezultatul va fi unul suprinzator; vor rezulta niste clatitute delicioase, pufoase si aromate!
Eu le-am pus in tigaie cu o lingura , si de aceea mi-au iesit asa mici, dar daca preferati se pot turna si cu polonicul...si astfel vor iesi niste pancakes veritabile!
Oricum, asa cum le-am facut eu , mi-au adus aminte de clatitele alea de la Dr. Oetker....doar ca ale mele sunt 100 % naturale.. : )
Dupa ce se intorc de pe-o parte pe alta, mini-clatitele se pun la scurs pe un servetel, ca sa se absoarba eventualul ulei!
1
Se servesc dupa bunul plac al fiecaruia, cu dulceata, crema de ciocolata, zahar pudra, inghetata, etc...si tot ce altceva va mai trece prin minte...