Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"

de adriana65 in Prajituri, 27 Mai 2012 | 4829 vizualizari

 

Este cu adevărat un deliciu. Aviz amatorilor de brânză, ciocolată şi căpşuni. Cum aceste minunate fructe se găsesc din abundenţă în piaţă, nu am ezitat să le folosesc din plin. Ce mult îmi place acest anotimp!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 120 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurită praf de copt
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • Pentru cremă:
  • 350 g gem de căpşuni
  • 500 g brânză de vaci
  • 6 linguri pline iaurt gras (220 g)
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • Pentru glazură
  • 100 g unt
  • 220 g ciocolată ruptă în bucăţele
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură mare zahăr pudră
  • Pentru decor
  • 200 g frişcă bătută
  • 12 buc. căpşuni (depinde de numărul de porţii de prăjitură)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu "Ciocolată şi căpşuni":

Se începe cu prepararea blatului. Ouăle şi  zahărul se pun în vasul mixerului şi se bat la viteză maximă până  îşi triplează volumul şi devin o spumă cremoasă ( cam 8-10 minute). Se adaugă apa şi uleiul iar la sfârşit făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Se pune aluatul în tavă şi se dă la cuptorul preâncălzit, fixat la 180 grade, pentru  15 minute. La testul cu scobitoarea aceasta iese curată din blat. 

Pentru cremă se începe cu prepararea gemului de căpşuni: cu ajutorul unui blender se zdrobesc 400 g căpşuni  care se pun pe foc împreună cu 50 g zahăr. Se fierbe 10 minute. Se dă la rece.

Gelatina se hidratează în 50 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu direct pe flacără) până se lichefiază. Se dă deoparte.

Brânza de vaci se mixează la viteză maximă împreună cu zahărul (5 minute). Se adaugă iaurtul apoi gemul rece de căpşuni şi la sfârşit gelatina călduţă. 

Blatul rece se taie în două.  Se pune prima jumătate de blat  în tava în care s-a copt tapetată cu folie alimentară,  se deşartă crema de căpşuni cu brânză, se pune cealaltă jumătate de blat şi se  apasă puţin. Prăjitura se dă la rece. 

Pentru glazură toate ingredientele se amestecă şi se pun la fiert până se topeşte ciocolata şi untul.  Se mai amestecă de 2 - 3 ori apoi se răcoreşte puţin. 

Glazura, încă caldă, se întinde uniform peste prăjitură. Se dă la frigider pentru 2 - 3 ore. 

Pentru finisare şi decor, frişca bătută şi câte un căpşune  i-am repartizat pe fiecare bucată de prăjitură. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 10:32

minunata prajiturica

adriana65 1

26.11.2013, 18:25

Giana 1

28.05.2014, 08:28

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pascuta