Este cu adevărat un deliciu. Aviz amatorilor de brânză, ciocolată şi căpşuni. Cum aceste minunate fructe se găsesc din abundenţă în piaţă, nu am ezitat să le folosesc din plin. Ce mult îmi place acest anotimp!
Se începe cu prepararea blatului. Ouăle şi zahărul se pun în vasul mixerului şi se bat la viteză maximă până îşi triplează volumul şi devin o spumă cremoasă ( cam 8-10 minute). Se adaugă apa şi uleiul iar la sfârşit făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Se pune aluatul în tavă şi se dă la cuptorul preâncălzit, fixat la 180 grade, pentru 15 minute. La testul cu scobitoarea aceasta iese curată din blat.
Pentru cremă se începe cu prepararea gemului de căpşuni: cu ajutorul unui blender se zdrobesc 400 g căpşuni care se pun pe foc împreună cu 50 g zahăr. Se fierbe 10 minute. Se dă la rece.
Gelatina se hidratează în 50 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu direct pe flacără) până se lichefiază. Se dă deoparte.
Brânza de vaci se mixează la viteză maximă împreună cu zahărul (5 minute). Se adaugă iaurtul apoi gemul rece de căpşuni şi la sfârşit gelatina călduţă.
Blatul rece se taie în două. Se pune prima jumătate de blat în tava în care s-a copt tapetată cu folie alimentară, se deşartă crema de căpşuni cu brânză, se pune cealaltă jumătate de blat şi se apasă puţin. Prăjitura se dă la rece.
Pentru glazură toate ingredientele se amestecă şi se pun la fiert până se topeşte ciocolata şi untul. Se mai amestecă de 2 - 3 ori apoi se răcoreşte puţin.
Glazura, încă caldă, se întinde uniform peste prăjitură. Se dă la frigider pentru 2 - 3 ore.
Pentru finisare şi decor, frişca bătută şi câte un căpşune i-am repartizat pe fiecare bucată de prăjitură.