Cand am vazut caciulita de Bucataras Senzational am ramas ...wow:x Mi-ati facut ziua extraordinara!Va multumesc ,sunteti minunati!Si acum sa va invit la niste mini eclere delicioase cu crema de ness...
Aluat/Coji:
crema:
Glazura:
Pentru coji puneti apa la fiert cu uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati faina si amestecati energic pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei. Lasati putin sa se raceasca(cca 10 min) apoi adaugati treptat cate un ou si omogenizati bine compozitia dupa fiecare ou. Tapetati o tava mare (40/30 cm) cu hartie de copt si cu ajutorul unui poche/pungi taiate in varf formati eclere de 4 cm lungime .(Mie mi-au iesit 16 mini eclere) Introduceti eclerele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor apoi mai lasati 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa .
Cand sunt perfect racite le taiati in 2 pe orizontal. Pentru crema puneti la fiert 400 ml lapte cu semintele de la o pastaie de vanilie si zaharul vanilat. Separat mixati galbenusurile cu zaharul ,apoi adaugati nessul,amidonul si restul de lapte(100 ml) Adaugati laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri si puneti crema pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca.
Umpleti eclerele cu crema racita si decorati cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
1
Daca doriti o cantitate mai mare de eclere dublati cantitatile.