Daca doriti sa va impresionati musafirii aceasta reteta este simpla si rapida. Checuletele se pot servi cu inghetata sau cu sos de ciocolata, imediat dupa ce sunt preparate. Eu nu am mai apucat sa le aranjez in cupe pentru poze, au fost devorate imediat.
Se incalzeste cuptorul la 220` si intre timp se pregatesc checuletele.
Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste si ciocolata, se adauga faina. Se amesteca energic cu o lingura de lemn pana se incorporeaza faina dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma ouale cu zaharul, apoi se adauga compozitia de ciocolata si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in forme unse cu unt sau in forme de briose. Eu am turnat mai putina compozitie in forme ca sa obtin mai multe checulete deoarece aveam multi pofticiosi care asteptau langa mine. Din aceasta compozitie am reusit sa obtin 14 bucati.
Se coc timp de 7 minute si se servesc imediat. Dupa ce se racesc se vor lasa putin formand mici gropite numai bune pentru a le umple cu jeleu, crema sau sos de ciocolata.
Sunt foarte bune si reci, moi si cremoase in interior.