Mini – Alaska…..altfel

de madi_marin in Prajituri, 30 Iun 2013 | 6439 vizualizari

 

Inspirată de desertul Baked Alaska….am făcut aceste Mini Alaska, insă nu cu îngheţată şi bezea,ci cu cremă de lămâie, gem de zmeură,nucă de cocosc şi frişcă. Sunt foarte delicate şi răcoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 6 prăjituri :
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase cu făină
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri nucă de cocos rasă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Sirop :
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 cană de apă
  • esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 1 plic praf de cremă de lămâie Dr. Oetker
  • 150 ml lapte rece
  • 150 ml frişcă lichidă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri cu zahăr
  • În plus :
  • gem de zmeură
  • 300 ml frişcă lichidă
  • nucă de cocos rasa si putin rumenita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini – Alaska…..altfel:

Se pregăteşte blatul : se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Se încorporează gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos şi coaja de lămâie. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace blatul la foc micuţ cam 25 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.

Pentru cremă se mixează laptele, frişca lichidă, zahărul şi coaja rasă de lămâie cu praful până obţinem o cremă consistentă. Dacă e prea tare, se mai subţiază cu lapte rece. Se pune la frigider.

Pentru sirop se caramelizează zahărul, se stinge cu apa şi se lasă să se dizolve complet. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie. Se lasă la răcit.

Cand blatul e complet rece se taie în 6 rondele cu ajutorul unui pahar. Fiecare rondea de blat se taie pe jumătate, se însiropează ambele părţi uşor. Baza se unge cu gem de zemură, se pune partea a doua deasupra, se aşează un strat de cremă, se nivelează frumos, apoi se pune frişca bătută şi se presară nucă de cocos uşor rumenită. Se repetă procedeul cu toate rondelele. Se dau la rece cu două ore înainte de servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini – Alaska…..altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.06.2013, 19:53

Ce m-ai lovit si cu desertul. Bravo Madi pentru tot ceea ce faci

Merisor 1

30.06.2013, 22:23

Ioi, asta de ce mi-a scapat?
La favorite cu ea!

Sim0na 1

02.07.2013, 14:37

Mmmm.. cum arata!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si lamaie