Mini – Alaska…..altfel

de madi_marin in Prajituri, 30 Iun 2013 | 6535 vizualizari

 

Inspirată de desertul Baked Alaska….am făcut aceste Mini Alaska, insă nu cu îngheţată şi bezea,ci cu cremă de lămâie, gem de zmeură,nucă de cocosc şi frişcă. Sunt foarte delicate şi răcoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 6 prăjituri :
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase cu făină
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri nucă de cocos rasă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Sirop :
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 cană de apă
  • esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 1 plic praf de cremă de lămâie Dr. Oetker
  • 150 ml lapte rece
  • 150 ml frişcă lichidă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri cu zahăr
  • În plus :
  • gem de zmeură
  • 300 ml frişcă lichidă
  • nucă de cocos rasa si putin rumenita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini – Alaska…..altfel:

Se pregăteşte blatul : se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Se încorporează gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos şi coaja de lămâie. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace blatul la foc micuţ cam 25 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.

Pentru cremă se mixează laptele, frişca lichidă, zahărul şi coaja rasă de lămâie cu praful până obţinem o cremă consistentă. Dacă e prea tare, se mai subţiază cu lapte rece. Se pune la frigider.

Pentru sirop se caramelizează zahărul, se stinge cu apa şi se lasă să se dizolve complet. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie. Se lasă la răcit.

Cand blatul e complet rece se taie în 6 rondele cu ajutorul unui pahar. Fiecare rondea de blat se taie pe jumătate, se însiropează ambele părţi uşor. Baza se unge cu gem de zemură, se pune partea a doua deasupra, se aşează un strat de cremă, se nivelează frumos, apoi se pune frişca bătută şi se presară nucă de cocos uşor rumenită. Se repetă procedeul cu toate rondelele. Se dau la rece cu două ore înainte de servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini – Alaska…..altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.06.2013, 19:53

Ce m-ai lovit si cu desertul. Bravo Madi pentru tot ceea ce faci

Merisor 1

30.06.2013, 22:23

Ioi, asta de ce mi-a scapat?
La favorite cu ea!

Sim0na 1

02.07.2013, 14:37

Mmmm.. cum arata!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie