Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

de Ligia Bxl in Prajituri, 9 Iul 2013 | 4212 vizualizari

 

Cand eu ma hlizeam cu voi vorba Mitinitei :) sa vedeti ce a facut fata mea Béatrice :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru sablés:
  • 240 gr de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • putina sare
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr de zahar
  • 160 gr de unt
  • Pentru garnitura:
  • 20 cl de frisca lichida
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 400 gr fructe de padure
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuilles sablé cu fructe de padure:

Se amesteca faina cu praful de copt.Galbenusurile se bat cu zaharul pana devine o compozitie alba apoi se adauga untul,apoi faina cu praful de copt. Se amesteca toate bine pana devine omogena.Se lasa 30 de minute la frigider.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se intinde cu facaletul o foaie de grosime 0,5 cm pe o plansa tapetata cu faina si cu un cerc sau o cana se fac cercuri,se aseaza pe o tava de aragaz tapetata cu faina si cu o foaie de copt.Se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

Garnitura:Se bate frisca pana devine tare impreuna cu zaharul asta in cazul in care frisca nu are zahar.Se aseaza pe rand un cerc apoi frisca,fructe de padure apoi iar cerc,frisca si iar cerc, deasupra se pudreaza cu zahar vanilat si se orneaza dupa preferinte cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuilles sablé cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre