Midii în sos provensal

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 24 Iul 2012 | 6626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g midii curățate sau 1,5 kg cu tot cu scoică,
  • 50 g unt,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 1 conservă roșii tocate,
  • 200 ml vin alb sec,
  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în sos provensal:

Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi). Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise. Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate. Stropim totul cu vin alb. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor. Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit. După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine.

Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare. În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în sos provensal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

24.07.2012, 19:37

Sim0na 1

24.07.2012, 20:46

Ce pofta mi-ai facut... Neaparat trebuie sa fac si eu!!

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aspic din fructe de mare