Ce ziceti de inca o idee de mic dejun pentru ziua indragostitilor?!
Ideea nu-mi apartine am gasit-o pe net la mai mult persoane.
Daca vreti sa-i faceti si voi o surpriza placuta iubitului sau iubitei nu ezitati sa incercati.
Pentru mine in fiecare zi este ziua indragostitilor, cine ma cunoaste stie cat de mult imi plac inimioarele si ca sunt o amorezata si cu capul in nori, uneori, nu mereu :)):))
Sa trecem la reteta care nu stiu daca poate fi reteta, mai degraba o idee faina :)
Pentru o inimioara avem nevoie de:
Cum trebuie sa procedam:
Taiem crenvustiul pe jumatate, iar fiecare jumatate o crestam pe lung in 2, insa nu de tot, trebuie sa ramana prinsa intr-unul din capete, ca in poza, dupa care intoarcem usor, formand o inimioara.
Ca sa stea prinsa in celalalt capat prindem cu o scobitoare.
Intr-o tava termorezistenta ( de preferat de yena ) punem inimioara fara nici un pic de ulei.
Spargem oul si-l punem cu grija in mijlocul inimioarei ( eu am avut un ou mare, asa ca am spart oul si am separat albusul de galbenus, punand galbenusul in mijlocul inimioarei si din albus am pus cate putin pe margini )
Bagam tava in cuptorul preincalzit pana cand oul incepe sa se coaca.
Inainte de a scoate tava din cuptor punem feliute mici de cascaval pe margini deasupra albusului, pentru a nu acoperii galbenusul .
Servim cu multa dragoste alaturi de partener !!!!
Ps. Cred ca merge la fel de bine si cu carnati oltenesti sau niste carnati nu foarte grasi.
Inimioarele se pot face si in tigaie, prajite, eu am preferat sa le fac in varianta mai sanatoasa!