Neaparat gatesc acest mic dejun odata pe saptamana cand suntem toti membrii familiei acasa. Se poate face in foarte multe variante extrem de simplu si rapid, cu legumele pe care le aveti in frigider, cu branzeturi sau fara... important este sa puneti ce va place voua, iar ingredientele sa fie de buna calitate...
Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la congelator), rosiile taiate cuburi, se pune capac pe tigaie si se lasa sa se calesca la foc iute 3-4 minute. Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se ia tigaia de pe foc.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline se pun legumele calite, se sparg ouale si se pun deasupra, iar printre ele feliute de branza de burduf taiata felii. Se da vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu la cuptorul incins la 180 grade pt 10-12 minute, in functie de cum doriti ouale sa fie facute. Se serveste imediat. Pofta buna!!
1
daca folositi oua de gaina de alimentara, reduceti timpul de coacere la 7-8 minute...ouale de casa au galbenusul mai consistent si mai gros
2
ATENTIE la ouale de rata...se consuma in cantitati mici si in nici un caz zilnic...au o cantitate mai mare de colesterol, dar si o cantitate mai mare de minerale Seleniu, Fosfor si Fier, contin mai multi acizi grasi si Omega-3, este un aliment alcalin, foarte necesare pacientilor cu cancer...