Mezel de slanina

de anisoara in Mezel de casa, 24 Ian 2010 | 9642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina proaspata ,
  • piper rosu maruntit
  • sau boia, piper negru maruntit
  • sare
  • castraveti murati
  • usturoi
  • ardei iuti sau dulci

       

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezel de slanina:

Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti. Se ruleaza, se inveleste in hirtie de aluminiu sau pelicula pt bucatarie. Rulourile pregatite din slanina se lasa in frigider  pe la pastrare.

Rulourile se dezvelesc si se taie in feliute mai subtiri. Se servesc la masa cu ceapa proaspata, usturoi , castraveti , ardei iuti sau dulci.

Se servesc cu cartofi ferti sau un sos de fasole.Este deosebit de gustos cu piine coapta de casa calda. 

 Este o gustare deaosebita pentru o bautara tare , cum ar fi tuica, vodca.




Daca ti-a placut reteta noastra "Mezel de slanina" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

anisoara 1

24.01.2010, 22:39

Mi se pare , ca aceasta receta nu este inregistrata, pt ca nu se vede pe prima pagina a sitului.

adry88 1

04.06.2011, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata