Merluza cu salsa de usturoi

de naomy in Peste, 6 Oct 2011 | 6670 vizualizari

 

A fost o inspiratie de moment ,eram cu gandul la tatal meu (mare pescar),el gatea mereu peste cu mamaliguta si inca gateste .

 

INGREDIENTE

  • 3 filete merluza
  • condimente de peste
  • sare dupa gust
  • ulei de masline pt prajit pestele
  • 30 mil vin  alb de gatit aromat
  • SALSA DE USTUROI
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare mare de bucatarie
  • piper alb recent macinat
  • 2 linguri de ulei masline
  • 3 linguri de smantana
  • apa dupa preferinta(cat de groasa sau subtire doriti salsa)
  • MAMALIGUTA CU UNT
  • apa
  • faina de malai dupa preferinta
  • sare
  • 50 gr unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluza cu salsa de usturoi:

Condimentam bine pestele, il prajim la foc moderat pe o parte si pe cealalta, apoi cand este aproape gata turnam vinul aromat sau vin alb normal de gatit. Mai lasam un minut si luam tigaia de pe foc.

Separat preparam salsa de usturoi: punem toate ingredientele pt salsa in (iar ma lovesc de  ,...jajajaja ,dar am gasit pe internet cum se numeste instrumentul de lemn,adica cel putin in anumite regiuni ale tarii) deci in BATATOAREA DE PISAT usturoiul :D si pisam bine pana se formeaza o pasta. Adaugam smantana si apa si amestecam bine, apoi turnam salsa peste pestele care este inca cald .

Intre timp preparam si mamaliguta cu unt ,dupa cum stim cu toti ,se pune apa cu sarea la foc pana da in clocot ,apoi reducem focul si turnam faina de malai treptat si amestecam mereu pana fierbe faina,(noua ne place mai moale asa ca nu am pus multa faina si asa a fiert mai repede)cand este aproape fiarta am adaugat untul si am mai lasat-o putin.Se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluza cu salsa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Merluciu in crusta de cartofi