Merlucius gratinat

de mihaelar63 in Peste, 27 Apr 2020 | 2255 vizualizari

 

 O reteta italiana simpla preluata de la Benedetta [ fattoincasadabenedetta]. Spre surpriza mea gustul pesmetului gratinat a fost deosebit si inedit.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc merlucius
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat si maruntit
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • salata verde si rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius gratinat:

  1. Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .
  2. Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .
  3. Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .
  4. Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed .
    Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei .
  5. Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava .
  6. Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet .
  7. Dati tava la cuptor pentru 20 minute .
  8. Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat .
  9. Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi la gatit vin de calitate .

2

Alaturat merge bine un vin alb demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius gratinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste