Merluciu marinat la cuptor

de iry-gabriela in Peste, 18 Feb 2012 | 13986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti merluciu,
  • 3 morcovi,
  • 2 cepe rosii,
  • 5 linguri de otet,
  • 2 linguri de bulion,
  • 3 linguri de ulei, 
  • 500ml apa,
  • sare ,
  • piper si malai.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu marinat la cuptor:

curatam pestele,il spalam si il taiem bucati.   

ceapa o curatam si o spalam ,apoi o taiem fidelute.  

morcovul il spalam si apoi il taiem rondele.    

pregatim un vas termorezistent in care adaugam 3 linguri de ulei ,asezam un strat de ceape ,unul de morcov si apoi unul de peste,apoi adaugam sare si piper asezand asa,pana terminam toate ingrendientele,dupa care adaugam un pahar de apa si punem o folie de aluminiu deasupra pentru a fierbe inabusit toate. 

se baga la cuptor si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se da folia de aluminiu deoparte si se adauga bulionul desfacut cu un pic din zeama formata din peste.   

se mai lasa la cuptor pana scade toata zeama.   

separat se trece la prepararea unei mamaligute din apa si sare si malai care o servim langa merluciul marinat.    

se poate servi si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

19.02.2012, 19:15

va pup pe toate

catalina79 1

06.06.2013, 21:47

mi se pare interesanta reteta si chiar as incerca sa o fac dar am o nelamurire: cand se foloseste otetul?la inceput ,se pune la sfarsit cu bulionul.....
as dori un raspuns te rog.

iry-gabriela 1

07.06.2013, 15:25

catalina draga,otetul se pune odata cu pestele la cuptor pentru a fragezi si fierb mai repede oasele....iar bulionul mai la final,pentru ca se stie cadaca il punem in timpul prepararii riscam sa ramanem cu mancarea nefiarta.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de merluciu in crusta de fulgi de porumb