Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 24 Noi 2018 | 6238 vizualizari

 

  Merluciusul este un peste care se regasea in meniul restaurantelor in epoca comunista. Era obligatoriu sa pui chiar in meniul nuntilor. Sloganul era ,,Nicio masa fara peste ". Este un peste chiar bun, cu gust placut, fara oase, are doar sira spinarii. De aceasta data l-am marinat in bere neagra si l-am preparat la cuptor in crusta de malai.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 buc trunchi merlucius [500 gr]
  • 4 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 bere neagra
  • spray cu ulei
  • faina de malai
  • sare
  • ras al hanout
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor:

  1. Pestele se spala bine si se curata in interior.
  2. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.
  3. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si abdominal, Inteapa destul de tare.
  4. Se despica pestele pe burta.
  5. Merluciusul se pune intr-un bol impreuna cu lamaia taiata rondele, usturoi tocat si sare.
  6. Stoarceti feliile de lamaie ca pestele sa primeasca atat acreala zemei cat si aroma cojii.
  7. Turnati deasupra berea neagra atat cat sa acopere pestele.
  8. Lasati pestele la marinat in loc rece minimum doua ore.
  9. Se scoate pestele din zeama de marinare si se condimenteaza cu mixul de condimente.
  10. Dati merluciusul prin faina de malai si-l asezati in tava tapetata cu hartie de copt.Pulverizati usor cu ulei de floarea soarelui.
  11. Coaceti pestele la cuptor, la foc potrivit pana acesta devine usor rumen.
  12. Serviti merluciusul crocant alturi de salata sau garnitura preferata.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu am preparat merluciusul la cuptor, pentru a evita prajirea. Doritorii pot sa prajeasca pestele in baie de ulei.

2

Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.

3

Pentru condimentare am folosit ras al hanout, suvenirul adus de fiul meu din Tunisia.

4

Merluciusul este o varietate europeana a pestelui Haki.

5

Puteti pregati si alt sortiment de peste dupa aceasta reteta.

6

Obligatoriu la servire puneti alaturi felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

26.11.2018, 10:36

Constelatialeu 1

26.11.2018, 16:23

E cam alb dupa ce a stat in bere neagra, sigur nu a fost berea blonda ?

Panacris 1

26.11.2018, 20:53

Minunat! Chiar îl pun la favorite și de preparat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stiuca si legume in vin alb