Nu mi-a placut in viata mea sa mananc mere. Cate vorbe am auzit despre sanatatea si marul... Bunica era disperata ca nu reusea sa ma faca sa mananc si inventa tot felul de tertipuri sa ma faca sa inteleg importanta marului. La reteta inpricinata aici, facea singurica aluatul, azi se poate cumpara.
Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa inspiratie felii de aluat pe care le asez pe fiecare merisor. Dau la cuptor la 170 grade C, pentru aproximativ 30 minute.
1
nu excludeti zeama de lamaie care este cheia umpluturii
2
nu abuzati cu scortisoara sa nu acopere gustul marului, combinatia de gust este senzationala, daca este perfect echilibrata
3
nu pot spune o lingurita sau 2 de scortisoara, pentru ca este importanta calitatea scortisoarei