Mere in foietaj a la Diana

de Bucataras in Prajituri, 28 Apr 2009 | 9812 vizualizari

 

Hop si merele in foietaj. Imi era teama ca nu le voi sti reteta, dar Diana a reusit s-o trimita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g foietaj crud
  • 20 g faina
  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj a la Diana:

Se spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat;

Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm;

In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc;

Se asaza intr-o tava stropita cu apa si se coc la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste si cald si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj a la Diana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere