Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.
Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm).
Intr-o tigaie se pune ulei si se incinge bine; feliile de mere se trec prin aluat si se pun in ulei incins. Se intoarc pe ambele parti si se rumenesc, apoi se scot pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.
Sos caramel:
Zaharul se topeste la foc mic pana are o culoare aramie, apoi se adauga untul si se amesteca energic; la sfarsit se adauga frisca lichida si se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroase putin.
Sos de smanatana:
Smantana acra se amesteca cu smantana dulce, lichida si romul; se omogenizeaza. Merele se servesc cu sosul caramel si sosul de smantana.