Daca aveti pofta de ceva dulce, si nu stiti ce sa faceti bun si rapid, va recomand aceasta reteta simpla
Se curata merele de coaja si se scobesc pentru a scoate semintele, dar trebuie sa le curatam cu grija pentru a pastra intact marul. In interiorul fiecarui mar punem cate 2 linguri de zahar si presaram scortisoara. Asezam merele intr-o cratita cu capac in care punem apa, nivelul apei trebuie sa ajunga la jumatatea merelor. Se pune cratita pe foc si se fierb merele aproximativ 20 min, pana se inmoaie.
Intr-o cratita se amesteca ingredientele pentru crema, mai putin untul. Se pune cratita pe foc si se fierbe amestecand incontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema s-a ingrosat, oprim focul si adaugam untul.
Dupa ce s-au copt merele le asezam pe un platou, le umplem cu stafide si nuci si turnam deasupra fiecarui mar crema.
Se pun merele la frigider, sunt dulci si racoroase.
1
Crema de vanilie poate fi inlocuita cu budinca de vanilie la plic
2
In functie de tipul de mar, daca le curatam de coaja acestea se pot inmuia prea mult in timpul fierberii si se pot farama cand le asezam pe platou, din acest motiv de cele mai multe ori prefer sa las merele cu coaja.