Mere coapte Hasselback cu topping crocant

de Corinuta in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 3097 vizualizari

 

Am vazut pe feisbuc un filmulet cu reteta, mi s-a parut simplu de facut si cum in afara de mere aveam toate ingredientele :)), am purces la magazin mai intai, iar apoi m-am apucat de treaba. Trebuie sa recunosc insa, ca cel mai mult m-a atras globul de inghetata care troneaza deasupra pe mar la servire....cum se topeste si se scurge incet printre feliile coapte si aburinde.....ce sa va mai povestesc, dispar cat ai zice peste din farfurie!:))

 

INGREDIENTE

  • 2 mere mari
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingurita faina
  • un varf de cutit de sare
  • ptr servire: inghetata de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte Hasselback cu topping crocant:

Topim o lingura cu de unt, apoi o amestecam cu 2 linguri zahar brun si 1/2 lingurita scortisoara. Curatam merele de coaja, scoatem cotorul, le taiem in doua, le asezam cu partea taiata in jos si apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit le feliem, dar nu de tot - pentru partea asta o sa pun filmuletul care m-a inspirat ca sa intelegeti mai bine.

Punem merele intr-o tava ceramica unsa cu unt, le ungem cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, acoperim tava cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Dupa 20 de minute scoatem hartia si le mai lasam 10 minute la copt.

Topim si untul ramas si il amestecam cu celelalte 2 linguri de zahar, scortisoara ramasa, faina, fulgii de ovaz si sarea. Scoatem merele si punem pe fiecare seasupra o lingura din acest amestec, dupa care le mai dam la cuptor inca 10 minute.

Se scot merele din cuptor si se lasa 3-4 minute sa se raceasca, apoi le scoatem din tava cu ajutorul unei palete si le asezam pe farfurii , dupa care le asezam deasupra cate o lingura de inghetata de vanile. Pofta buna!

 Sursa

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte Hasselback cu topping crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mere coapte