Mere caramel

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 5160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • cateva picaturi de colorant alimenatar rosu
  • 6-8 mere medii sau mici
  • 6-8 betisoare de lemn
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramel:

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca.
Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in siropul caramel.Aseaza merele caramel pe o tava tapetata cu foaie de copt si lasa caramelul sa se raceasca pana cand se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Brindusa 1

22.04.2010, 22:26

Foarte interesanta reteta asta, mai ales ca mie imi plac foarte mult merele in caramel. As vrea sa fac si eu. Cand bagi merele in caramel acesta e inca pe foc? Cat le tii in caramel? Le dai un singur strat de caramel sau astepti sa se usuce primul si mai pui unul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca