Merdenele cu branza

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 9266 vizualizari

 

de ce sa luam acele merdenele de la patiserie pline de grasime? le putem face acasa si cu mult mai bune si fara atata grasime care sa se prelinga...

 

INGREDIENTE

  • foietaj:
  • 1 kg faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura otet,
  • 500-600 ml apa,
  • 400 gr unt/ margarina.
  • umplutura:
  • 500 gr branza telemea,
  • 4-5 linguri gris fiert cu putina sare.
  • eu am folosit doar jumatate din cantitati si mi.au iesit cam 15 merdenele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.

Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat.  Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi , apoi in patru pe latura lunga. Merdenelele rezultatae se infoliaza si se dau la frigider pt 1-2 ore.

Dupa trecerea timpului de odihna fiecare bucata se intinde pe masa de lucru unsa bine cu ulei in patrate de data asta de aproximativ 20-25 cm . se pune in mijloc umplutura si apoi se aduna colturile spre mijloc acoperind umplutura.
Se coc in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu am pus mai putin unt/margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ela 1

28.10.2010, 19:54

de cand nu am mai mancat merdenele ce bune sunt mancate cu un iaurt

rivka 1

28.10.2010, 21:02

arata bine! cred ca-s bune, si eu vreau

gugugh 1

28.10.2010, 22:08

da cu iaurt le pap si eu sau sana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen