M-am cam saturat de piure cu sos sau friptura cu cartofi prajiti si n-am dat gres cu alegerea facuta :))
Se pun pulpele la prajit pe ambele parti si le vom lasa cu capacul deasupra pana se rumenesc, dar nu foarte mult. Intre timp punem pastele la fiert in apa cu sare.
Dupa ce s-au rumenit pulpele se adauga sucul de rosii, lasam sa fiarba vreo 10 minute, potrivim de sare, punem usturoiul pe care l-am pisat ca pentru mujdei si in care adaugam smantana cu putina apa pana devine un sos mai lichid si rasturnam peste carne. Condimentam cu cimbru si piper, presaram marar dupa gust, lasam sa dea un clocot. Pastele fierte si scurse de apa le punem peste sos si amestecam ca sa se combine aromele. Oprim focul si punem capacul, lasam vreo 5 minute deoparte si amestecam apoi din nou. Se vor imbiba pastele cu ostropel, un deliciu !
Pofta mare !
1
se mai pot adauga ciuperci si masline (eu nu am avut)