Mavromatika(salata de fasole)

de Doralinda in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 6340 vizualizari

 

Sincera sa fiu, prima oara cand am vazut acest tip de fasole, a fost in grecia si e folosita ca o salata care mi-a placut tare mult! bobul de fasole e alb si cu o pata neagra in mijloc, si e unul dintre tipuri de fasole care fierbe foarte usor si repede si care nu necesita sa ramana peste noapte in apa.
In traducere, mavromatika inseamna "ochi negru"

 

INGREDIENTE

  • 500 gr acest tip de fasole
  • 1 ceapa
  • patrunjel dupa gust
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mavromatika(salata de fasole):

Punem la fiert fasolea , apoi cand e gata o scurgem si o lasam putin sa se raceasca. Taiem felii ceapa, patrunjelul il tocam, apoi amestecam totul si sezonam dupa gust cu sare, piper, otet si ulei ( e indicat sa puneti destul ulei, ptr ca fasolea se imbiba repede si va ramane uscata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mavromatika(salata de fasole)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole rosie (uscata)