Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

de Mihaela11_jo in Conserve, 15 Dec 2010 | 16907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg masline negre ( eu am cumparat mari”jumbo”)  
  • 1 kg lamai  
  • apa  
  • sare grunjoasa: 1 kg pentru masline si 1 kg pentru saramura  
  • cca 1 kg ulei de masline natural
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masline negre conservate in saramura si ulei de masline:

Maslinele negre se spala, se scurg si apoi se cresteaza cu un cutit fiecare maslina in 2-3 locuri.

Se pun intr-un lighean mare si se lasa in apa 4-5 zile, schimband apa de 2 ori pe zi.

Se scurge apa si se pune 1 kg de sare grunjoasa peste masline, amestecand usor sa se repartizeze sarea uniform.

Se pun maslinele intr-o plasa cu ochiuri( putin mai mici decat dimensiunea maslinelor) si se pun la loc in lighean.

Se pune peste masline un platou mare cu un obiect greu, pentru a le presa.

Se schimba pozitia plasei cu susul in jos zilnic.

Se lasa astfel 40 de zile.

Dupa 40 de zile se spala maslinele de sare si sunt gata pentru consum.

Se pun intr-un bol si se lasa pana a 2-a zi in ulei de masline,ardei iute taiat bucatele,suc de lamaie si ce arome mai dorim; rozmarinul le da o aroma speciala.

Pentru conservare ,se pun in borcane cu bucati de lamaie taiate cubulete de cca 2-3 cm.

Nu se umplu borcanele complet;se acopera maslinele cu o rondela de plastic perforata ce nu le va permite sa se ridice la suprafata cand adaugam apa.

Se adauga apoi saramura: pentru fiecare litru de apa se calculeaza 75 de grame de sare, sau cum descriu foarte plastic localnicel, sa simti ca este “dulce de sarata”.

Se pune apa cu sarea la fiert si  cand da in clocot se opreste focul.Se lasa sa se raceasca.

Pe maslinele negre nu se pune suc de lamaie in borcane pentru conservare , deoarece le decoloreaza.

Apa trebuie doar sa acopere maslinele; restul de 3-4 cm se umplu cu ulei de masline, care are rol de izolare si nu va permite formarea mucegaiului.

Se inchid ermetic borcanele si se lasa pe o tava inca o zi pentru a supraveghea fermentarea

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Masline negre conservate in saramura si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mitinita 1

19.12.2010, 14:38

imi place ca voi luati 10 kg de masline odata!super reteta!

Mihaela11_jo 1

20.12.2010, 07:39

Multumemesc retetegg si Giuliana
Draga mitinita; am pus 10kg de masline negre si 10kg de masline verzi; sunt pentru un an!!!

Bunica 1

25.07.2011, 23:11

Ai avut o rabdare de fier sa iei fiecare maslina la crestat !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza murata pentru iarna