Masala Chai - Ceai negru indian

de Anett in Bauturi, 1 Iun 2016 | 4818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte gras
  • 1 cana apa
  • 2 pliculete ceai negru ( Assam)
  • 3 cuisoare
  • 1 bucatica ghimbir
  • 2 batoane scortisoare
  • 1/2 lingurita cardamon pulbere
  • 2 lingurite miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masala Chai - Ceai negru indian:

Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru.

Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam de pe foc.

Strecuram bautura si servim cald indulcita cu miere.

TIPS-URI

1

fiindca exista mai multe variante, putem adauga pastai de vanilie, nucsoara, piper sau zestul unei portocale

2

e preferat sa folosim ceai negru simplu ca si Assam sau Ceylon

Daca ti-a placut reteta noastra "Masala Chai - Ceai negru indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bautura cu aroma de turta dulce