Tot despre gutuie este vorba-n propozitie.....Cum nimic nu se arunca, totul se transforma, asa si eu, am prestat si-o marmelada ,dupa ce a facut dulceata si peltea....
Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am adugat 500 g de zahar am omogenizat bine si am bagat cratita in care am pus piureul, la cuptor .Am asezat cratita in tava cuptorului, tava in care am turnat apa, am lasat focul potrivit, mediu sa zic, pret de mai bine de doua ore. Am avut grija ca din cand in cand sa verific daca mai este apa in tava si sa amestec in cratita.Apoi am asezat marmelada fierbinte in borcane,avand grija sa elimin aerul din borcan, am capacit borcanele si le-am bagat la loc in cuptor dupa ce am stins focul. Stau cuminti pana a doua zi cand se vor depozita in camara.