Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

de Catalina L in Sosuri, 29 Iul 2018 | 6915 vizualizari

 

Aceasta marinata este indispensabila in Maroc si este diferita de la o regiune la alta.
In general contine: patrunjel, chimen, usturoi, paprika si ulei de masline.
Se foloseste pentru a marina pestele sau carnea.
In Algeria este deasemenea foarte folosita : se pune mult chimen, se foloseste atat patrunjel cat si coriandru si se adauga otet sau zeama de lamaie la sfarsit.
Se foloseste pentru salate de cartofi sau de morcov- zroudiya mchermla , cat si pentru tajine cu carne si peste.
O puteti pregati inainte si conserva in borcan la frigider.
 
Ce bunatate acest sos, l-am facut numai cu patrunjel caci aveam o recolta mare dar puteti sa faceti si cu coriandru (jumatate coriandru, jumatate patrunjel).
Il voi face in mod regulat, se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis la frigider sau se poate congela. 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/marinatasos-chermoula-cu-patrunjel.html

 

INGREDIENTE

pentru 200-250 g de sos :

  • 1 cana plina de frunze de patrunjel
  • 1 lingurita de sare mare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura de paprika
  • 1 lingura de chimen pudra
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura buna de concentrat de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel:

Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer.

Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen.

Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca zeama de lamaie sau otet.

Marinata este gata, o puteti folosi imediat sau conserva intr-un borcan la frigider.

Fierbeti cartofi noi si rumeniti-i intr-o tigaie cu un pic de acest sos, este delicios.

Iata si o reteta de tajina marocana cu peste marinat in acest sos delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

30.07.2018, 14:38

Bun!

simona72 1

31.07.2018, 09:08

Superbe arome!

kytz 1

18.08.2018, 13:44

Un sos foarte bun și aromat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos georgian pentru carne