Mancarica de fasole verde cu manzat

de ionix in Vita, 10 Feb 2010 | 5973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de manzat
  • 500 g fasole verde (eu am avut congelata)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei de usturoi
  • sare,piper, busuioc
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri cu pasta de tomate (eu am facut in casa)
  • 1 lingura cu faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole verde cu manzat:

Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot.

Apoi se ia carnea si se taie cubulete.

Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute).

Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu apa, ceapa si carnea.

Cand ceapa incepe a se inmuia se adauga si ardeiul.

Se pune o cana cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit.

Dupa circa 15 min, adaugam si morcovul. 

Adaugam  vinul si apa, cat sa acopere carnea, si lasam la fiert.

Intre timp oparim fasolea verde congelata, eu asa fac mereu.

Dupa ce a mai fiert inca vreo 20 de min adaugam pasta de tomate si o lingurita cu busuioc, si lasam din nou la fiert.

Cand vedem ca manzatul incepe a fierbe, adaugam fasolea verde.

Lasam circa 10 minute si adaugam usturoiul, taiat feliute.

Faina o frecam cu un pic din sosul mancarii si apoi o turnam in mancare.

Se amesteca din cand in cand, dupa ce punem faina, pentru a nu se prinde.

Se pune sare si piper dupa gust.

 Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole verde cu manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

rose 1

11.02.2010, 10:59

Daca nu atasai si poza nu salivam kiar atat Nu stiam de ce imi zice vecina k am inundat-o

Rocsi 1

11.02.2010, 14:46

bravo draga...obisnuiesc si eu sa fac asa mankre cu fasole verde si carnita k imi place...nu fac exact k tine dar aproape..

Teo 1

11.02.2010, 23:34

vacuta! cat e de poftita saracuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de manzat la "tava"