mie una nu-mi place, dar a fost "comanda" fratelui meu :D cica a fost gustoasa :p
Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot.
Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda.
Intre timp, legumele se pregatesc astfel:
-ceapa taiata cubulete
-cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor
-ardeiul taiat felii
-usturoiul tait felii subtirele
Intr-un ceaun punem la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa.
Adaugam ceapa si ardeiul iar apoi lasam la calit.
Punem si coastele, dupa ce s-a inmuiat ceapa, si lasam circa 10 minute. Sa nu uitam sa amestecam intruna.
Adaugam cartofii, mai lasam 2-3 minute si turnam apa cat sa acoperim cartofii. Se da la foc iute pana incep sa fiarba cartofii.
Dupa vreo 20 de minute, punem usturoiul si amestecam.
cand au inceput sa fiarba cartofii adaugam sosul de rosii, mararul si cimbrul.
Lasam sa mai fiarba pana cand scade din zeama, punea sare si piper iar apoi oprim focul.
Se serveste calda alaturi de muraturi.
Pofta buna!