Mancarică de cartofi cu afumatură

de ionix in Porc, 17 Oct 2010 | 6444 vizualizari

 

mie una nu-mi place, dar a fost "comanda" fratelui meu :D cica a fost gustoasa :p

 

INGREDIENTE

  • circa 4-5 cartofi potriviti
  • 1 kg coaste afumate de porc
  • 150 ml suc de rosii
  • o legatura cu marar
  • 1/2 lingurita cu cimbru
  • sare, piper
  • doua cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 cate de usturoi
  • doua  linguri cu ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarică de cartofi cu afumatură:

Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot.

Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda.

Intre timp, legumele se pregatesc astfel:

-ceapa taiata cubulete

-cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor
-ardeiul taiat felii
-usturoiul tait felii subtirele

 

Intr-un ceaun punem la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa.

Adaugam ceapa si ardeiul iar apoi lasam la calit.

Punem si coastele, dupa ce s-a inmuiat ceapa, si lasam circa 10 minute. Sa nu uitam sa amestecam intruna.

Adaugam cartofii, mai lasam 2-3 minute si turnam apa cat sa acoperim cartofii. Se da la foc iute pana incep sa fiarba cartofii.

Dupa vreo 20 de minute, punem usturoiul si amestecam.

cand au inceput sa fiarba cartofii adaugam sosul de rosii, mararul si cimbrul.

Lasam sa mai fiarba pana cand scade din zeama, punea sare si piper iar apoi oprim focul.

Se serveste calda alaturi de muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarică de cartofi cu afumatură" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi si afumatura