In general am vazut ca fasolea batuta este servita cu ceapa calita, dar la noi mai rarut... din motive de probleme cu stomacul :)
Mie imi place ceapa tocata marunt si amestecata cu fasolea batuta...
In fine, cred ca tine de gustul fiecaruia...
Fasolea am pus-o in apa rece si am lasat-o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.
Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima am adaugat si un cartof. Am adaugat si puna sare si am lasat sa fiarba... (nu am folosit oala sub presiune, ci am fiert-o ... batraneste asa, vreo 2 ore, cred). Cand fasolea s-a fiert, am scurs zeama si am lasat fasolea sa se raceasca.
Rece fiind, am pisat bobii de fasole... (mama foloseste masina de tocat... pe mine ma apuca lenea sa stau sa montez masina sau robotul... imi este mai usor cu mixerul vertical).
Am adaugat ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.. Am adaugat o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati..
Potivim de sare si.. si cam asa arata! Se mananca intinsa pe paine sau... goala, ptr aia de sunt iar la niste diete :)))