Pentru ca suntem in post, am pregatit aceasta mancarica rapida si foooarte gustoasa.
Punem bucatile de soia in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati in jumatate si lasam la fiert 30 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Separat, punem uleiul intr-o oala cu fundul gros, punem ceapa taiata julien, morcovii taiati felii rotunde si amestecam ca sa nu se arda.
Dupa 3-5 minute turnam o ceasca de apa ca sa inabusim legumele. Intre timp, curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete potrivite, dam la blender rosiile din conserva si pisam cei doi catei de usturoi ramasi.
Punem cartofii, usturoiul pisat si bucatile de soia stoarse bine de apa, in oala, peste ceapa si morcov. Adaugam apa calda cat sa se acopere legumele, punem si mirodeniile si lasam la fiert 15 minute dupa care adaugam rosiile din blender.
Mai lasam la foc mic inca 10 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
1
Sosul il puteti ingrosa cu putin amidon dizolvat intr-o lingura cu apa rece.