Conopidă cu legume la cuptor

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 19 Oct 2012 | 11542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buchețele de conopidă (aprox. 1 kg),
  • 1 țelină mică,
  • 2 cepe
  • 2 morcovi,
  • 2 ardei grași roșii,
  • 2 căței de usturoi,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 conservă roșii în suc propriu,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • 200 ml apă,
  • 2 lingurițe busuioc uscat,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă cu legume la cuptor:

Se spală conopida sub jet puternic de apă. Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Ceapa, telina se taie cubulețe, morcovul se taie rondele și ardeiul se taie fideluță. Încingem uleiul într-un wok și călim ceapa. Adăugăm pe rând morcovul, țelina și ardeiul gras, amestecând bine după fiecare legumă adăugată. Adăugăm usturoiul pisat, vinul, roșiile împreună cu sucul lor, apa și  busuiocul. Condimentăm cu sare și piper. Răsturnăm legumele cu sos într-o tavă. Punem bucățile de conopidă în sosul cu legume și dăm la cuptor pentru o oră.

Servim conopida cu sosul de legume.  

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat