Numai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez.
Am incercat sa fac si eu la multicooker acea mancare, dar cu ciolan afumat, insa nu se compara gustul, carnea de la oala cu untura este de necomparat :)
Dar oricum a iesit tare gustoasa si tocanita mea, chiar foarte buna as putea zice!
Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute.
Apoi, scurgem apa in care au fiert si ii trecem prin jet de apa rece, pentru a-i curata mai repede.
In vasul multicookerului punem uleiul si setam programul FRY pentru 30 de minute.
Calim timp de 15 minute carnea spalata bine si taiata bucatele, invartind-o pe toate partile, apoi scoatem carnea si adaugam legumele taiate cubulete.
Le vom cali si pe ele timp de 15 minute, dar mai picuram din cand in cand apa fierbinte, pentru a nu le prepara doar in ulei.
Cand expira timpul setat, multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM.
Il lasam pe acest mod cateva minute, timp in care adaugam bulionul, mestecand de cateva ori, apoi cartofii curatati si taiati bucatele, ii amestecam si pe ei in sosul format, pe urma carnea si apa fiarta, cat sa se poata dilua putin mancarea, cam o cana.
Amestecam de cateva ori in mancare, gustam si potrivim de sare si condimente, apoi inchidem capacul si setam programul STEW pentru 20 minute.
Nu trebuie lasata mancarea prea mult la fiert, deoarece toate ingredientele au fost deja preparate inainte si riscam sa se zobeasca.
La final adaugam verdeata tocata.
Este o mancare delicioasa!