Imi place cand gasesc pe piata atatea legume proaspete, imi place sa le folosesc in diverse preparare ca au o alta savoare proaspete decat atunci cand le folosesti conservate. In zile de post, aceste mancaruri de legume, in diverse combinatii, mi se par atat de grozave. Merg foarte bine si langa o bucatica de carne, dar eu zic ca, din cand in cand, mai merge si cate o mancare fara carne. Voi ce parare aveti? Pana atunci, haideti la masa!
Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.
Adaugam si dovleceii, ii inabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile. Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele. Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit. Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce. Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam. Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat. Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu? Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi. Pofta buna!