Mancare de vinete

de marieta in Mancaruri de legume, 29 Aug 2011 | 9992 vizualizari

 

profitand de legumele proaspete!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 ardei grasi mari,
  • 2 rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml ulei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • o lingurita boia de ardei,
  • patrunjel tocat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Vinetele se curata si se taie in felii groase. Se oparesc in apa sarata 15 minute, apoi se scurg. Ceapa curatata si taiata pestisori se caleste in ulei, se adauga ardeii taiati bucati mari. Se presara boiaua, apoi se pun rosiile, vinetele, pasta de rosii si apa, dar sa nu acopere legumele. Se condimenteaza si se da la cuptor pana scade mancarea si legumele sunt fierte, dar nu zdrobite. Se pune usturoiul maruntit si patrunjelul si se mai da la cuptor 10 minute.

Se serveste cu putina smantana deasupra sau nu. Pofta buna!!!!!!!!

TIPS-URI

1

se poate servi si ca garnitura langa orice fel de carne sau simpla,atunci fiind mancare de post!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole galbena pastai