Mancare de vinete

de marieta in Mancaruri de legume, 29 Aug 2011 | 10837 vizualizari

 

profitand de legumele proaspete!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 ardei grasi mari,
  • 2 rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml ulei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • o lingurita boia de ardei,
  • patrunjel tocat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Vinetele se curata si se taie in felii groase. Se oparesc in apa sarata 15 minute, apoi se scurg. Ceapa curatata si taiata pestisori se caleste in ulei, se adauga ardeii taiati bucati mari. Se presara boiaua, apoi se pun rosiile, vinetele, pasta de rosii si apa, dar sa nu acopere legumele. Se condimenteaza si se da la cuptor pana scade mancarea si legumele sunt fierte, dar nu zdrobite. Se pune usturoiul maruntit si patrunjelul si se mai da la cuptor 10 minute.

Se serveste cu putina smantana deasupra sau nu. Pofta buna!!!!!!!!

TIPS-URI

1

se poate servi si ca garnitura langa orice fel de carne sau simpla,atunci fiind mancare de post!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole verde cu kaizer