Varza se taie fideluta,se pune intr-un castron si o frecam cu putina sare.
Se taie costita bucatele si se pune la calit cu o ling.ulei.Dupa ce s-a calit,punem ceapa,o lasam sa se inmoaie dupa care adaugam boiaua,amestecam si punem varza stoarsa.Punem pasta de rosii diluata cu 200 ml apa,sare,piper,cimbru si introducem cratita cu capacul pus,in cuptorul incins in prealabil,pentru 20 min la foc mic,dupa care luam capacul si mai lasam 10-15 min.ca sa scada bine(timpul depinde de cuptorul fiecareia)Cand varza e numai buna de mancat,se bat 2-3 oua cu putina sare si se amesteca cu varza.Se mai da la cuptor 5-10 min,pana se incheaga oul.
Cand scoatem mancarea din cuptor presaram marar verde. Se poate servi cu smantana,mamaliguta si ardei iuti.
Pofta buna!!!