Varza se opareste, apoi se lasa la racit si se taie fidelute.
Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata felii, se amesteca pana se infeirbanta bine pe toate partile, se pune putina sare si se prajeste cu capac, adaugand cate putina apa. Daca carnea este mai tare, se fierbe vreo 2 ore, este mai bine sa se dea la cuptor, acoperita cu capac, adaugand apa din cand in cand. Acolo o patrunde caldura din toate partile si se va fierbe mai repede.
Dupa ce carnea este fiarta, se scoate intr-un castron pentru a nu se sfarama in momentul adaugarii verzei. Se adauga varza, condimentele si se da din nou la cuptor acoperita, sa firaba incet. Pe plita se arde mai repede si se va afuma. Se adauga rosiile decojite si se mai fierbe jumate de ora. Cand varza este fiarta, se adauga carnea si se mai fierb 10 minute impreuna. Se spala mararul si se marunteste, apoi se adauga peste varza.
Se serveste cu sau fara smantana, cine doreste si un ardei iute.