Curatam urzicile de impuritati si le spalam foarte bine sub jet de apa pana.
Le punem la fiert in apa rece cu sare pana observam ca se inmoaie frunzele.
Le scurgem dar nu aruncam apa in care au fiert urzicile pentru ca vom folosi o parte din ea la sosul de faina.
Spalam leurda si taiem coditele marunt. Le calim in 4 linguri de ulei, adaugam rsiile pasate, urzicile tocate, ardeiul taiat fasii, punem apa in care am fiert urzicile cat sa le acopere si lasam la fiert la foc mic pentru 20 min.
Doua linguri de faina alba se amesteca cu putina apa de pe urzici, asa incat sa nu se obtina cocoloase, se toarna in fir subtire amestecul obtinut peste urzicile din cratita si amestecam timp de 10 min. pana se leaga si fierbe sosul.
Ne apucam de mancarea de soia cu leurda.
Taiem frunzele de leurda fasii, le calim impreuna cu bucatile de soia in 4 linguri de ulei.
Punem 1/2 cana de apa peste ele,acoperim tigaia si lasam sa fiarba cca 10 minute.\Renuntam la capac,lasam sa scada apa ramasa, adaugam sosul de soia si lasam sa se prajeasca/rumeneasca bucatile de soia dupa preferinta.
Pofta buna!